Verklaring Bestuur vereniging Kemphanen t.a.v. SSEIJ

Geplaatst in: Archief Nieuws | 0

Het nieuws dat SSEIJ voor seizoen 2018-2019 geen team inschrijft de BeNeLeague is ook bij de vereniging als een bom ingeslagen. Hoewel de vereniging geen juridische of organisatorische banden heeft met SSEIJ is ook de vereniging heel erg teleurgesteld in deze ontwikkeling.

Wij kunnen ons voorstellen dat de vraag rijst of Vereniging Kemphanen komend jaar de handschoen zal oppakken en zelf een team zal afvaardigen in de hoogste Nederlandse divisie. Om deze vraag voor te zijn heeft het bestuur van de vereniging deze verklaring opgesteld.

Twee jaar geleden is het bestuur van de vereniging uitgebreid van drie naar zes leden om de fundamenten van de vereniging nog verder te versterken. De vruchten hiervan zijn inmiddels goed zichtbaar. Het aantal leden steeg afgelopen seizoen met 17%, de ijshockeyschool én het aantal vrijwilligers is groter dan ooit en financieel is de vereniging kerngezond.
Qua organisatie groeien we ook nog steeds en de vele uren die we er met z’n allen (!) in steken werpen dus vruchten af, wat weer energie oplevert om verder te gaan op de ingeslagen weg.

Die weg is er eentje met een lange termijnvisie. In die visie zit de mogelijkheid om ooit een team op het hoogste niveau af te vaardigen.
In dat geval zal dat team vooral gevoed worden met spelers uit de eigen verenigingsopleiding. Enkele bestuursleden van de vereniging hebben ervaring in het besturen van een eredivisieteam, waardoor bij ons bekend is wat er organisatorisch en financieel nodig is om deel te nemen op het hoogste niveau. Wil je dat goed doen, dan heb je een lange aanlooptijd nodig om de benodigde financiën en organisatie op te bouwen.

Helaas zien wij als verenigingsbestuur op dit moment niet de mogelijkheid om aan deze criteria te voldoen voor seizoen 2018-2019. De omstandigheden buiten de vereniging veranderen continu, waardoor deze afweging steeds jaarlijks opnieuw zal moeten worden gemaakt.Overigens heeft de vereniging wél een (competitief) team ingeschreven in de Eerste Divisie.
Wij hopen hiermee voor nu voldoende duidelijkheid te hebben verschaft, maar eventuele dringende vragen of opmerkingen kunt u sturen naar bestuur@eindhoven-kemphanen.nl

Namens het voltallige bestuur,
Wim van Herk
Voorzitter IJshockeyvereniging Eindhoven Kemphanen

Laat een Reactie Achter